Intervisie

Welkom op de intervisiepagina van Club LinC. Hier geven we informatie over intervisiebijeenkomsten, waar LinC’ers bij elkaar komen om vraagstukken over hun werk te bespreken. Deze bijeenkomsten worden geleid door LinC’ers die een specifieke training hebben gevolgd voor het begeleiden van intervisiegroepen.

Wat is een intervisiegroep?

Een intervisiegroep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers die gedurende een jaar regelmatig bijeenkomen. Tijdens deze sessies brengen twee deelnemers een persoonlijk vraagstuk in over hun eigen werkzaamheden, waarop de andere deelnemers vanuit verschillende disciplines en perspectieven reageren. Dit biedt waardevolle inzichten en nieuwe manieren om naar problemen te kijken. De locatie van de bijeenkomsten wordt bepaald door de deelnemers, vaak op de werkplek van een van hen.

Nieuwe groep gericht op arbeidsconflicten

Dit jaar introduceren we voor het eerst een intervisiegroep die specifiek gericht is op vraagstukken rondom arbeidsconflicten. Onder begeleiding van ervaren mediators behandelen we casussen over lastige samenwerkingen en conflicten op de werkvloer. Het doel is om van en met elkaar te leren over effectieve conflicthantering in de culturele sector.

Wil je meer weten over de achtergrond van conflicten in de cultuursector? In september ’23 schreven Paul Adriaanse en Birte ten Hoopen een artikel in de Cultuurpers over waarom juist in de cultuursector conflicten makkelijk ontstaan.

Intervisiecommissie

Momenteel bestaat de commissie uit één lid, Lotte Sprengers. Birte ten Hoopen is de contactpersoon van het bestuur voor deze commissie. Lotte is op zoek naar minstens twee nieuwe leden om de commissie te versterken. Wil jij deel uitmaken van ons team en je inzetten voor waardevolle intervisiebijeenkomsten? Laat dan hieronder een bericht achter!

Ook deelnemen?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan een intervisiegroep of wil je meer informatie? Heb je zelf een thema in gedachten waar je het specifiek al lang over zou willen hebben? Of wil jij weten hoe je intervisies leidt? Laat dan hier een bericht achter!

Naam

Email

Bericht

Success

Your form submitted successfully!

Error

Sorry! your form was not submitted properly, Please check the errors above.